mandag 30. mai 2011

Frøken Björks lune linse- og gulrotsuppe


Dette er en varmende og veldig fyldig suppe med ”sting” i, perfekt for litt kjølige kvelder og like god som restemiddag når man varmer den opp igjen.
Den ble til via ren eksperimentering så målene bør ses som ca-mål og kan tilpasses etter smak og behag. 
Bon apetit!


1 liten løk
4 fedd hvitløk
Matolje
1 boks hakkede tomater
1 ts rosmarin
1 ts timian
7 dl grønnsaksbuljong (1-2 terninger, etter smak)
4 dl røde linser
Salt
Pepper
1 ts Cayennepepper
1-1/2 dl revet gulrot
(evt. en liten klype sukker)

Hakk løk og hvitløk og fres det i olje til de er myke, tilsett så 1 boks hakkede tomater.
Mos alt med stavmikser til en jevn saus. 
Tilsett ca 1 ts rosmarin og 1 ts timian, 
tilsett så grønnsaksbuljongen og ca 4 dl røde linser.

La koke i ca 15 minutt (se an, kommer an på linsene: noen trenger kortere, noen trenger lengre koketid)
Husk at linsene sveller så det skal bli en ganske "tykk" suppe. 
Tilsett salt, pepper og cayennepepper etter smak. 
De siste 5 minuttene tilsetter du revet gulrot.

 Namnam!

6 kommentarer:

  1. Jeg er sykt kresen på mat, så jeg er skeptisk ;)
    Men du, du er jo supersunn virker det som, flinke dama! :)
    Sier ikke nei takk til flere tips, jeg hadde nemlig ett nyttårsforsett; å prøve litt nye ting på matfronten ;)

    SvarSlett
  2. VEL, supersunn vet jeg ikke helt du! Men er skikkelig kresen selv, derfor liker jeg best å lage mat hjemme -da vet man hva man får :-)

    Det kommer nok mange flere oppskrifter etterhvert, jeg er skikkelig suppe-jente men skal prøve å få variert litt :-)

    SvarSlett
  3. Takk for sist! :-) Jeg har aldri laget mat med linser, men denne her vil jeg prøve! Er det tørre linser du bruker? Trodde kanskje de måtte ligge i bløt før man bruker den jeg? Eller tar jeg helt feil?

    SvarSlett
  4. Vet du... dette her så helt nydelig ut!

    Klem

    SvarSlett
  5. Denne er skikkelig god altså (synes nå jeg iallefall :)

    Hilde: Linser er kjempegodt, spesielt i supper/gryteretter. Bønner er det sikkert du tenker på som ofte må legges i bløt, iallefall de linsene jeg har kjøpt (både på vanlig butikk og på asiabutikker (billigere) er ferdigkokt på mellom 11 og 20 minutter, det står oftest på pakken. Lykke til, og gi gjerne en lyd hvis dere prøver den :)

    Kan gjerne fryses ned også, kjekt for single og småspiste ;-)

    SvarSlett
  6. Nå har jeg kjøpt linser på Rema 1000. De hadde ikke røde, så jeg kjøpte hvite. Det er vel omtrent det samme., håper jeg..? De kokes på 20-30 minutter står det på pakken. Gleder meg til å prøve! :-)

    SvarSlett

Takk for at du tittet innom Sagaslott! Jeg blir veldig glad om du legger igjen et lite spor etter deg :-)